Tisztelt Felhasználók!

A számláló program jelenleg nem kompatibilis az MTMT2 adatbázissal.

Az Impakt Faktort számítás az alábbi módon lehetséges:
1. Az MTMT1 (archív) nyilvános felületéről https://vm.mtmt.hu/www/index.php töltse le publikációs listáját (csv-ben).
2. Számoltassa ki a program segítségével az IF értéket.

A fenti adatok, számítás a 2018. szeptember 30-i állapotot tükrözik!

Amennyiben a fenti dátum óta újabb publikációja keletkezett, melynek lehet IF értéke, kérem használja a Journal Citation Reports (JCR) adatbázist: http://jcr.incites.thomsonreuters.com

Kérjük figyeljenek arra, hogy korábbi publikációjukban változás (pl. besorolásmódosítás) következhetett be 2018. szeptember 30 óta, ami adott esetben változást jelenthet az IF értékekben is!

Amennyiben segítségre lenne szükségük, kérem forduljanak kari adminisztrátorukhoz! (Elérhetőségük: https://mtmt.lib.pte.hu/index.php?q=mtmt/kari_adminisztratorok )

EHA kód

Jelszó


Tisztelt Oktatók, Kutatók!
Tisztelt MTMT-felhasználók!

A Könyvtár által készített Impakt Faktor és Folyóirat rangsor számláló program alapja a Journal Citation Reports (JCR) adatbázis. Ezt a szolgáltatást a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont azért készítette, hogy a PTE oktatók, kutatók, MTMT-felhasználók művei Impakt Faktor és Q értékének számítását megkönnyítse. A program használatához nyújt segítséget az alábbi használati útmutató, melyben megtalálja a legfontosabb lépéseket, tudnivalókat:

  Amennyiben kérdése van, kérjük írjon az mtmt.admin@lib.pte.hu címre.

 

Az eljárás 2 lépésből áll:

  1. MTMT-ből töltse le a publikációs listát.
  2. Számoltassa ki a program segítségével az Impakt Faktor vagy a Q értékeket.

MTMT-BŐL LETÖLTHETŐ PUBLIKÁCIÓS LISTA

IF számításhoz:

Lépjen be az MTMT-be a www.mtmt.hu oldalon felhasználónevével és jelszavával.

A belépés után megnyíló felület az Ön nyitóoldala, itt a jobb alsó részben található „Adatbevivő, szerkesztő” oldalra kattintson.

Ezen a szerkesztési felületen a bal felső sarokban pirossal kiemelve található „Értékelő listát” válassza.

A bal oldalon a felső részben található „Lista típusa” lenyíló mezőben a „Letölthető formátumok”-at válassza.

A bal felső sarokban található piros menük közül az elsőre kattintson, ez a „Letöltés táblázatos formába (csv)”.

A felugró ablakban a Fájl mentését válassza és az OK gombra kattintson. (ez az export fájl, mycite.csv)

 Figyelem: Ha Önnek van kollaborációs közreműködésű folyóiratcikke, akkor ne az „Értékelő listát” válassza, hanem az „Összefoglaló táblázatot” és kattintson a Tudományos Folyóiratcikkek Összesen számára, vagy a „Tudományterületi Összefoglaló táblázat V. B Orvosi Tudományok” táblázatát válassza és kattintson a Folyóiratcikkek Összesen-ben szereplő számra. Ezután válasszon formátumot a „Lista típus”-nál.

 

Q számításhoz

Lépjen be az MTMT-be a www.mtmt.hu oldalon felhasználónevével és jelszavával.

A belépés után megnyíló felület az Ön nyitóoldala, itt a jobb alsó részben található „Adatbevivő, szerkesztő” oldalra kattintson.

Ezen a szerkesztési felületen a bal felső sarokban pirossal kiemelve található „Összefoglaló táblázatot” vagy az Ön által beállított „Tudományterületi összefoglaló táblázatot” válassza.

Kattintson a Tudományos folyóiratcikk Nemzetközi folyóiratokban vagy a Tudományos folyóiratcikk a … Osztály nemzetközi listás folyóirat listában található számra.

A bal oldal felső részében található „Lista típusa” lenyíló mezőben a „Letölthető formátumok”-at válassza.

A bal felső sarokban található piros menük közül az elsőre kattintson, ez a „Letöltés táblázatos formába (csv)”.

A felugró ablakban a Fájl mentését válassza és az OK gombra kattintson. (ez az export fájl, mycite.csv)

Figyelem: A letöltött lista képezi az alapját a nemzetközi publikációk számának, mégpedig a folyóirat minőségi kategóriák (SCImago) szerint csoportosítva.

 

IF ÉS Q ÉRTÉK SZÁMÍTÁS

Lépjen be az Impakt faktor és Q számláló programba a https://api.lib.pte.hu/api/impactfactor oldalon EHA kódjával és jelszavával.

A Tallózás gombra kattintva keresse meg az Ön által választott mappába lementett exportált fájt (mycite.csv) és válassza a Megnyitás opciót.

Kattintson a Feltöltés gombra. A program kilistázza az IF szempontjából értékelhető műveit, és jelzi azokat a publikációkat is, amelyek esetében valamilyen hiba miatt nem számítható impakt faktor.

  1. IF számítás:

Kattintson az Impakt faktor számítás gombra. Ezzel megkapja műveinek számított impakt faktor értékét.

Kattintson a Kiegészített állomány letöltés gombra, mellyel megnyithatja, vagy lementheti a kiegészített csv fájlt. Ebben a fájlban részletesen megtalálja az egyes művekhez tartozó impakt faktor értéket (impactfactor oszlop), és a hibakódokat (err oszlop).

  1. Q számítás:

Kattintson a Q1-Q4 számítás gombra. Ezzel megkapja műveinek Q-s értékeit összesítve és az elmúlt 5 évre (2011-2015) vonatkozóan táblázatos formában, és kilistázza azon műveit, melyek Q1 értéket kaptak.

Kattintson a Letöltés gombra, mellyel megnyithatja a fájlt, ami tartalmazza azon műveit amihez Q1-es érték tartozik. Ezt a fájlt módosíthatja és lementheti.

 

A következő hibakódokat használja a program:


Változások

2016. július 1-től: "Sokszerzős vagy csoportos szerzőségű közlemény" helyett "Sokszerzős vagy csoportos szerzőségű szakcikk", a korábban exportált MTMT-s állományok feldolgozása során ez a besorolás nem kerül figyelembe vételre!