EHA kód

Jelszó


Tisztelt Oktatók, Kutatók!
Tisztelt MTMT-felhasználók!

A Könyvtár által készített Impakt Faktor és Folyóirat rangsor számláló program alapja a Journal Citation Reports (JCR) adatbázis. Ezt a szolgáltatást a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont azért készítette, hogy a PTE oktatók, kutatók, MTMT-felhasználók művei Impakt Faktor és Q értékének számítását megkönnyítse. A program használatához nyújt segítséget az alábbi használati útmutató, melyben megtalálja a legfontosabb lépéseket, tudnivalókat:

  Amennyiben kérdése van, kérjük írjon az mtmt.admin@lib.pte.hu címre.

 

Az eljárás 2 lépésből áll:

  1. MTMT-ből töltse le a publikációs listát.
  2. Számoltassa ki a program segítségével az Impakt Faktor vagy a Q értékeket.

MTMT-BŐL LETÖLTHETŐ PUBLIKÁCIÓS LISTA

IF számításhoz:

Lépjen be az MTMT-be a www.mtmt.hu oldalon felhasználónevével és jelszavával.

A belépés után megnyíló felület az Ön nyitóoldala, itt a jobb alsó részben található „Adatbevivő, szerkesztő” oldalra kattintson.

Ezen a szerkesztési felületen a bal felső sarokban pirossal kiemelve található „Értékelő listát” válassza.

A bal oldalon a felső részben található „Lista típusa” lenyíló mezőben a „Letölthető formátumok”-at válassza.

A bal felső sarokban található piros menük közül az elsőre kattintson, ez a „Letöltés táblázatos formába (csv)”.

A felugró ablakban a Fájl mentését válassza és az OK gombra kattintson. (ez az export fájl, mycite.csv)

 Figyelem: Ha Önnek van kollaborációs közreműködésű folyóiratcikke, akkor ne az „Értékelő listát” válassza, hanem az „Összefoglaló táblázatot” és kattintson a Tudományos Folyóiratcikkek Összesen számára, vagy a „Tudományterületi Összefoglaló táblázat V. B Orvosi Tudományok” táblázatát válassza és kattintson a Folyóiratcikkek Összesen-ben szereplő számra. Ezután válasszon formátumot a „Lista típus”-nál.

 

Q számításhoz

Lépjen be az MTMT-be a www.mtmt.hu oldalon felhasználónevével és jelszavával.

A belépés után megnyíló felület az Ön nyitóoldala, itt a jobb alsó részben található „Adatbevivő, szerkesztő” oldalra kattintson.

Ezen a szerkesztési felületen a bal felső sarokban pirossal kiemelve található „Összefoglaló táblázatot” vagy az Ön által beállított „Tudományterületi összefoglaló táblázatot” válassza.

Kattintson a Tudományos folyóiratcikk Nemzetközi folyóiratokban vagy a Tudományos folyóiratcikk a … Osztály nemzetközi listás folyóirat listában található számra.

A bal oldal felső részében található „Lista típusa” lenyíló mezőben a „Letölthető formátumok”-at válassza.

A bal felső sarokban található piros menük közül az elsőre kattintson, ez a „Letöltés táblázatos formába (csv)”.

A felugró ablakban a Fájl mentését válassza és az OK gombra kattintson. (ez az export fájl, mycite.csv)

Figyelem: A letöltött lista képezi az alapját a nemzetközi publikációk számának, mégpedig a folyóirat minőségi kategóriák (SCImago) szerint csoportosítva.

 

IF ÉS Q ÉRTÉK SZÁMÍTÁS

Lépjen be az Impakt faktor és Q számláló programba a https://api.lib.pte.hu/api/impactfactor oldalon EHA kódjával és jelszavával.

A Tallózás gombra kattintva keresse meg az Ön által választott mappába lementett exportált fájt (mycite.csv) és válassza a Megnyitás opciót.

Kattintson a Feltöltés gombra. A program kilistázza az IF szempontjából értékelhető műveit, és jelzi azokat a publikációkat is, amelyek esetében valamilyen hiba miatt nem számítható impakt faktor.

  1. IF számítás:

Kattintson az Impakt faktor számítás gombra. Ezzel megkapja műveinek számított impakt faktor értékét.

Kattintson a Kiegészített állomány letöltés gombra, mellyel megnyithatja, vagy lementheti a kiegészített csv fájlt. Ebben a fájlban részletesen megtalálja az egyes művekhez tartozó impakt faktor értéket (impactfactor oszlop), és a hibakódokat (err oszlop).

  1. Q számítás:

Kattintson a Q1-Q4 számítás gombra. Ezzel megkapja műveinek Q-s értékeit összesítve és az elmúlt 5 évre (2011-2015) vonatkozóan táblázatos formában, és kilistázza azon műveit, melyek Q1 értéket kaptak.

Kattintson a Letöltés gombra, mellyel megnyithatja a fájlt, ami tartalmazza azon műveit amihez Q1-es érték tartozik. Ezt a fájlt módosíthatja és lementheti.

 

A következő hibakódokat használja a program:


Változások

2016. július 1-től: "Sokszerzős vagy csoportos szerzőségű közlemény" helyett "Sokszerzős vagy csoportos szerzőségű szakcikk", a korábban exportált MTMT-s állományok feldolgozása során ez a besorolás nem kerül figyelembe vételre!